Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egészséges zöld tea
  2013-07-14 09:48:27, vasárnap
 
   
 



A zöld tea élettani hatásai:

Kísérletek bizonyították, hogy a zöld tea jelentősen csökkenti a karcinogének hatását a szervezetben, amit fehér egereken ki is próbáltak. A bőrrákos egerek állapota jelentősen javult, de a tea ráadásul segített lelassítani vagy megelőzni a gyomor- és tüdődaganatok kialakulását. A cigarettafüsttől tüdődaganatossá vált egerek 45%-a javulást mutatott. Japánban, ahol az emberek rengeteg zöld teát fogyasztanak, a tüdőrákosok halálozási aránya a legalacsonyabb a világon - annak ellenére, hogy a cigarettázás mértéke a japán férfiak között a legmagasabb!

A kutatók megállapították, hogy a zöld tea tartalmaz egy, a polifenolok csoportjába tartozó, katekhin nevű vegyületet, amely antikarcinogén hatású, csökkenti a szív megbetegedésének lehetőségét, rákellenes, és visszaszorítja a fertőzésekre való hajlamot, távol tartja a meghűlést, a felfázást és az influenzát. A katekhin napozókrémbe vagy testápolóba keverve megakadályozza bizonyos bőrrákfajták kialakulását. A fekete tea 3-10%-nyi katekhint tartalmaz, az oolongokban 8-20% van, míg a zöld tea teljes súlyának 30-45%-át teszi ki. Az eltérő katekhin tartalom az eltérő feldolgozási folyamatoknak köszönhető.

A zöld teában igen nagy mennyiségben találhatunk vitaminokat, antioxidánsokat és ásványi sókat. C-vitamint a citromhoz hasonló mennyiségben tartalmaz. Igen magas arányban tartalmazza a B-vitamin féléket is. Napi 1 liter (5 csésze) zöld tea fedezi a szervezet B-vitamin szükségletének 10%-át, a magnézium 5%-át, a kálium 25%-át, a mangán 45%-át. Igen számottevő a természetes fluorid tartalma is.

Vizelethajtó, aminek méregtelenítő tulajdonságait köszönheti

Éberségnövelő, lecsökkenti az alvásszükségletet, kondícióban tartja az elmét

Látásjavító, megőrzi a szemgolyó nedvességtartalmát és fiatalságát

Kiválóan normalizálja az emésztést, rendezi a bélműködést

Kedvezően befolyásolja a magas vérnyomást, a koleszterin anyagcserét, ennek köszönheti infarktusellenes hatását, és ezért jó az agyvérzés és az érelmeszesedés megelőzésére.

Kínai kutatók alátámasztása szerint vese-, epe-, és a különböző hólyagkövek kialakulását is gátolja. Ez valószínű azért is igaz, mert Kínában nem ismerik ezeket a betegségeket.

Az orosz orvosok a zöld teát az egyik legfontosabb gyógynövényként tartják számon, stresszoldó és anyagcsere normalizáló hatását az orvosi egyetemeken is tanítják.

Mongol gyógyászok szerint a zöld tea rendszeres fogyasztása véd az általános allergiák ellen, megelőzi a fogszuvasodást, és igen erőteljes ráncoldó és öregedés gátló. Fiatal korban - hormonnormalizáló hatása miatt - megelőzi a pattanások kialakulását.

Zsíroldó hatását francia klinikai vizsgálatok igazolták. Bebizonyosodott, hogy aki rendszeresen fogyaszt legalább napi 5 csésze zöld teát, az nem hízik el, illetve ha már túlsúlyos, akkor havi egy-két kilogrammot tud fogyni, persze csak akkor, ha betartja az egészséges étkezés szabályait.

Jótékony hatását csak akkor tudja kifejteni, ha cukor és egyéb édesítőszer nélkül fogyasztjuk, ugyanis cukorral együtt savasítja a szervezetet!

Újabban a zöld tea porrá őrölt változatát kapszulázzák "szűztea" fantázianéven. De ne legyünk annyira lusták, hogy ezt a neves növényt kapszula formában vegyük magunkhoz, amikor főzete lényegesen hatásosabb, és jóval erőteljesebb a gyógyító és egészségmegőrző hatása is.



A zöld tea elkészítése:

Teakészítéshez mindig alacsony ásványtartalmú tiszta klórmentes vizet használjunk.

A vizet ne mikróba, és ne műanyag vízforralóba melegítsük, hanem lehetőleg olyan rozsdamentes acél vízforralóban, amit csak erre a célra használunk.

A leforrázandó teamennyiség a zöld teák esetében 2 dl vízre számolva 1 teáskanál.

A tea áztatására a legmegfelelőbb a máztalan vörös, többször kiégetett agyagkanna, vagy raku. Fém vagy műanyag kannát semmi esetre se használj. Természetesen porcelánkannát használhatsz, de soha ne mosd el belülről, csak kiöblíteni szabad!

A vizet addig forrald, amíg nem zubog, majd vedd le a tűzről, és hagyd visszahűlni 70 fokra. csak ha visszahűlt, akkor öntsd rá a levelekre.

Azonnal fedd be, és mindössze 1-3 percig hagyd állni, majd szűrd le.

A zöld tea leveleit másodszor is le lehet forrázni, ugyanis a második forrázáskor egészen más hatóanyagok oldódnak ki belőle. Ilyenkor már 5-8 percig is ázhat a levél.

A zöld teát porcelán vagy máztalan agyag csészéből idd, ízesítés nélkül.

Tippek kezdő zöld tea fogyasztóknak

Aki még nem békült ki a zöld tea ízével, annak ajánlom, hogy fehér teával kezdje, ugyanis az egyáltalán nem keserű, sőt határozottan kellemes és bársonyos, édeskés íze van. Kóstold meg a Jin-csen-t (Yin Zhen, Ezüst Tű) vagy a Pai-mu-tan-t. Ha már ezt megszoktad, akkor jöhet a zöld. Én az ízesített virágos keverékekkel kezdeném, és nem rögtön a natúrral.

Kóstold meg a Szamurájt, vagy a Pouchong-ot, de finom a Lady Green keverék is. Különleges, de nagyon kellemes édeskés íze van a Genmaicha japán zöld teának, amelyben pirított barnarizs is van Bancha levelekkel. A Sencha fajták is lágyabb ízűek.

Ha már belejöttél, akkor jöhet a Dong Jang Dong Bai, a Tian Mu Quing Ding, és a Gunpowder.

Én a helyedben a Pu'erh-t sem hagynám ki. Fantasztikusan érett, édesen avarillatú föld íze van.

Forrás: antalvali.hu illetve teaünnep.hu
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: infarktusellenes, megbetegedésének, cigarettafüsttől, antioxidánsokat, tüdődaganatossá, bebizonyosodott, egészségmegőrző, megállapították, gyógynövényként, legalacsonyabb, fogszuvasodást, tulajdonságait, megakadályozza, érelmeszesedés, legmegfelelőbb, fantasztikusan, visszaszorítja, antikarcinogén, ásványtartalmú, teakészítéshez, porcelánkannát, szükségletének, fogyasztóknak, alátámasztása, vízforralóban, bizonyították, fantázianéven, tüdődaganatok, éberségnövelő, természetesen, méregtelenítő, folyamatoknak, leforrázandó, kialakulását, normalizálja, napozókrémbe, karcinogének hatását, bőrrákos egerek, cigarettafüsttől tüdődaganatossá, emberek rengeteg, tüdőrákosok halálozási, cigarettázás mértéke, japán férfiak, kutatók megállapították, polifenolok csoportjába, szív megbetegedésének, fertőzésekre való, katekhin napozókrémbe, oolongokban 8-20%, eltérő katekhin, eltérő feldolgozási, zöld teában, Ezüst Tű, Lady Green, Dong Jang Dong Bai, Tian Mu,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nem számIt  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Leonardo da Vinci gondolata  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Erdőn  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Png fotel  Akarat  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png nő  Akik bántanak téged  Akarat  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Alázat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png rózsa csokor  Akarat  Paul David Tripp Április 21  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Lóhere  Nem méltó hozzád  Éretlen vers  Egy lelki imádság  Png cica  Alázat  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Makszim Gorkij gondolata  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Esti kép  Png rózsa csokor  Nagyi telefonál  Őrizkednünk kell...  Paul David Tripp Április 21  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Soha ne kedvezz...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Németh László tollából  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Fehér virág  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lóhere  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Éretlen vers  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Erdőn  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Akarat  Csak a fogyatkozás látható  Fekete István - Akác 
Bejegyzés Címkék
karcinogének hatását, bőrrákos egerek, cigarettafüsttől tüdődaganatossá, emberek rengeteg, tüdőrákosok halálozási, cigarettázás mértéke, japán férfiak, kutatók megállapították, polifenolok csoportjába, szív megbetegedésének, fertőzésekre való, katekhin napozókrémbe, oolongokban 8-20%, eltérő katekhin, eltérő feldolgozási, zöld teában, citromhoz hasonló, szervezet B-vitamin, magnézium 5%-át, kálium 25%-át, mangán 45%-át, természetes fluorid, magas vérnyomást, koleszterin anyagcserét, érelmeszesedés megelőzésére, különböző hólyagkövek, orosz orvosok, zöld teát, egyik legfontosabb, orvosi egyetemeken, általános allergiák, pattanások kialakulását, egészséges étkezés, neves növényt, célra használunk, leforrázandó teamennyiség, zöld teák, máztalan vörös, vizet addig, második forrázáskor, ízesített virágos, infarktusellenes, megbetegedésének, cigarettafüsttől, antioxidánsokat, tüdődaganatossá, bebizonyosodott, egészségmegőrző, megállapították, gyógynövényként, legalacsonyabb, fogszuvasodást, tulajdonságait, megakadályozza, érelmeszesedés, legmegfelelőbb, fantasztikusan, visszaszorítja, antikarcinogén, ásványtartalmú, teakészítéshez, porcelánkannát, szükségletének, fogyasztóknak, alátámasztása, vízforralóban, bizonyították, fantázianéven, tüdődaganatok, éberségnövelő, természetesen, méregtelenítő, folyamatoknak, leforrázandó, kialakulását, normalizálja, napozókrémbe, befolyásolja, kapszulázzák, fogyasztanak, cigarettázás, rozsdamentes, vízforralóba, fertőzésekre, legfontosabb, erőteljesebb, szervezetben, mennyiségben, keverékekkel, használhatsz, karcinogének, rendszeresen, megelőzésére, határozottan, feldolgozási, betegségeket, bőrrákfajták, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3055
  • e Hét: 27946
  • e Hónap: 59432
  • e Év: 264133
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.